23. septembra je Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko, ki deluje na Fakulteti za elektrotehniko Univerze v Ljubljani organiziral prav poseben dogodek na letošnji konferenci EU PVSEC na Dunaju. Laboratorij je za vse udeležence EU PVSEC organiziral družabno poučni dogodek: Pokaži mi svoj ogljični odtis in dobiš pivo. Dogodek je bil organiziran na stojnici Univerze v Ljubljani na razstavnem delu EU PVSEC. Časovno pa je bil umeščen takoj po zaključku uradno najavljene delavnice na tej isti delavnici. Vsaj dvajset oseb, ki se že sedaj izjemno dobro zavedajo problematike izpustov ogljikovega dioksida si je naložilo mobilno aplikacijo AURORA Energy Tracker. Pričujoči strokovnjaki s področja fotovoltaike so uporabo mobilene aplikacije zagotovo prenesli tudi na svoj družabni krog po vrnitvi v svoje domače države. EU PVSEC je sicer že bil prizorišče predstavitve mobilne aplikacije AURORA vendar še ne na takšen družaben in neformalen nači.

Dogodek je bil najavljen in komuniciran preko LinkedIn-a s ključnikoma EUPVSEC in EUPVSEC2024. Ker skoraj vsi udeleženci EUPVSEC sproti uporabljajo LinkedIn je to zagotovilo dodatne udeležence.

Laboratorij za fotovoltaiko in optoelektroniko tudi sicer tesno sodeluje študentsko energetsko skupnostjo projekta AURORA poimenovano Študentski energetski klub ŠEK.

Ta članek je v angleščini dosegljiv na https://www.aurora-h2020.eu/ul-news/show-me-your-carbon-footprint-and-get-a-beer/